alles over zence

de in- én outs van zence

Al sinds 1988 is Olga van Westen eigenaresse en het vertrouwde gezicht van Zence kappers, gevestigd aan de Nieuweweg in Hoogkarspel.

Zence is een samentrekking van Zen (een Japanse vorm van meditatie, om optimaal tot rust te komen) en Sense (het Engelse woord voor gevoel). En eigenlijk verwoordt dit precies hoe Zence te werk gaat: wij besteden in alle rust, maximale aandacht aan de klant. Om deze reden werken wij ook bewust met een relatief klein team, en heeft u bij ons in de salon zelf ook de ruimte. Een bezoek aan de kapper zou geen haastklus moeten zijn, maar juist een comfortabel rustpunt in het snelle leven van alledag.

Olga en haar team volgen alle trends en ontwikkelingen op het gebied van haarverzorging en haarmode op de voet. Zij volgen ieder seizoen trainingen en cursussen om van de laatste technieken, producten en trends op de hoogte te zijn. Daarbij houden zij uiteraard de modetrends nauwlettend in de gaten.
Krullenknippen is een unieke expertise die Zence al meer dan 25 jaar heeft. Door te knippen volgens de CurlSys ® methode, aangevuld met uitgebalanceerde technieken in verzorging en droging resulteren deze behandelingen gegarandeerd tot de ultieme krullen boost.
Zence: al meer dan 30 jaar professioneel vakmanschap: altijd vernieuwend en volgens de laatste modetrends. 

Zence werkt met een aantal speciaal geselecteerde merken in haarverzorging, -kleuring en -styling: Oolaboo, Kevin Murphy, Davines en Ecru. Al deze merken voldoen aan de volgende criteria: natuurlijk, verantwoord, duurzaam en zonder chemische toevoegingen. Dit sluit helemaal aan bij de filosofie van Zence: het beste voor de klant, ontwikkeld met gevoel en respect voor de natuur.

ons team

Een mooi resultaat komt uit teamwork. Samen werken om u het beste te geven wat mogelijk is. Vakmanschap, passie, kwaliteit maar ook gezelligheid is heel belangrijk voor ons. Westfriese nuchterheid maar met een werelds gevoel voor stijl.

Wij stellen ons graag aan u voor:

Olga

eigenaar

Na al die jaren vind ik het nog steeds heerlijk om creatief bezig te zijn, en mijn klanten mooi en blij te maken. Steeds weer nieuwe technieken en producten te vinden om blijvend te vernieuwen in de salon. Ik word blij om samen met de meiden uit mijn team te werken, en zo iedere dag weer met elkaar én van elkaar te leren.

De rust in de salon en het verwennen van de klanten geeft me veel energie. Mijn passie ligt bij krullen om de krul zo perfect mogelijk te knippen en te verzorgen. Door te werken volgens de CurlSys® methode kunnen wij echt iedere weelderige krullenbos temmen!

De inspiratie zowel voor de uitstraling van de salon als de creativiteit haal ik uit de reizen die ik maak, wandelingen in de natuur, maar vind ik ook in het straatbeeld. Verder vind ik het heel belangrijk dat we met natuurlijke producten werken. Ontspanning geven aan de klant met daarbij de perfecte look, daar doe ik het iedere dag met veel plezier voor.

Mariska

topstylist

Sinds mijn 16de werk ik in het kappersvak en doe dat na bijna 20 jaar nog altijd met heel veel plezier. Ik heb in de loop der jaren bij verschillende salons ervaring op mogen doen. De laatste jaren actief bij Zence, waar ik met veel plezier werk. Olga biedt het team alle kansen om zich te blijven ontwikkelen, op zowel technisch-, product- als mode-gebied, en dat werkt heel motiverend.

Het leuke aan het kappersvak vind ik de omgang en het mooier maken van mensen. In het bijzonder bij het knippen van krullen, waarin Zence zich specialist mag noemen. Het geeft echt een super kick als klanten met de ultieme krullenboost én een grote glimlach de deur uit lopen. Dan hebben wij toch maar het mooiste vak van de wereld!

Ilse

topstylist

Al bijna 20 jaar ben ik als hairstylist werkzaam: de eerste 6 jaar bij kleinere salons in West-Friesland, om vervolgens de overstap te maken naar Rob Peetoom Hair+Make-up in Hoorn. 14 jaar lang heb ik daar veel ervaring opgedaan en talloze trainingen gevolgd. Hierdoor heb ik mij naast ervaren hairstylist ook mogen specialiseren tot visagist en wenkbrauw specialist.

Ik heb recent de overstap naar Zence gemaakt. De filosofie van Zence spreekt mij aan en ik ben blij om met Olga en de rest van het team het mooiste uit mensen halen. Mijn motivatie is: ‘wat bij je past maakt je mooier.’ Het is de kunst is om een goede middenweg te vinden tussen de wensen van de klant en de mogelijkheden met het haar. Door te kijken naar unieke gezichtsvormen, de kwaliteit van het haar en de kleurpigmenten van de huid, luister ik goed naar de wensen. Dit combineer ik met mijn kennis, en hiermee kom ik op een passend en persoonlijk advies.